top of page
Zoeken
 • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief #7

Welkom bij de eerste nieuwsbrief in 2023. We vertellen je over de voortgang op het land, de nieuwe ronde voorlichting die we willen gaan geven en er is nieuws vanuit het bestuur. Lees snel verder!

 

De omheining van ons land is af!

In de vorige nieuwsbrief vertelden we over de start van de bouw. Inmiddels is de muur helemaal klaar, inclusief poort. Ondanks dat het een arbeidsintensief klusje is, (het is voornamelijk met de hand gedaan) is dit binnen twee maanden al voor elkaar! In een land als Nigeria is het gebruikelijk om goede hekken en omheiningen om je gondgebied te bouwen. Doe je dat niet? Dan kan zomaar iemand anders besluiten daar een huis te bouwen. Daarnaast hebben we nu een plek om bouwmaterialen veilig op te slaan. Want stenen, cement en gereedschap zijn gewilde spullen. Laat je die onbeveiligd liggen, dan kun je erop rekenen dat iemand ze meeneemt voor zijn eigen huis. We kunnen nu gaan investeren in bouwmateriaal en gereedschap. Stap voor stap komen we dichterbij de school.

Mede mogelijk gemaakt door...

In december ontvingen we een geweldige eindejaarsgift van de gebroeders Robert & Karsten Laagland Winder. Zij zijn de draaiende motor zijn van stichting VMC Den Helder. Deze stichting zet zich in om jongeren, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt, een plek te geven in de wereld van de binnenvaart. Mede dankzij deze donatie hebben we de muur in korte tijd af kunnen maken en hebben we een mooie, stevige en veilige poort. Robert en Karsten: heel hartelijk bedankt!

Wil je ook bijdragen aan het vervolg van het bouwproject? We komen steeds dichterbij de bouw van de school. Met ieder bedrag help je ons een stukje verder. Klik hieronder als je ons werk wilt ondersteunen.

 

De registratie in Nigeria is eindelijk voltooid

Het heeft ons veel tijd en moeite gekost, maar na meer dan 14 maanden(!) wachttijd, afgekeurde documenten, extra kosten en nieuwe aanvragen is het eindelijk gelukt: We zijn als organisatie ook in Nigeria officieel geregistreerd! Als organisatie in Nigeria heten wij: Nakowa, dit betekent: voor iedereen. We hebben deze organisatie in Nigeria nodig, omdat een Nederlandse stichting geen zeggenschap heeft in Nigeria. Nu we in Nigeria geregistreerd zijn, kunnen we uit naam van de stichting actie ondernemen. Als we zover zijn, kunnen we met deze officiële documentatie beginnen aan de bouw van de school. Ook kunnen we nu een officieel business account aanvragen bij de bank, zodat onze acties en transacties nog transparanter zijn. Geweldig nieuws!

In een eerdere nieuwsbrief stelden we je voor aan onze Nigeriaanse bestuursleden. Ben je benieuwd wie dat zijn? Lees het terug in de nieuwsbrief van december 2021. 

Nieuw voorlichtingsproject bij lokale scholen

Vorig jaar hebben we 200 meisjes op hun eigen school voorlichting gegeven over de puberteit en persoonlijke verzorging. Dit voorjaar willen we dat nog een keer doen! Omdat onderwijs over de puberteit, seksuele voorlichting en hygiëne geen standaard onderdeel zijn van de lessen, willen we regelmatig zulke lessen blijven geven. Voorlichting voor meisjes én jongens Waar we ons vorig jaar richtten tot meisjes, willen we dit keer een deel van de les ook toespitsen op jongens. Want niet alleen meisjes moeten leren hoe hun eigen lichaam werkt, ook voor jongens is dat belangrijk om te weten. Door te weinig kennis raken veel meisjes als tiener al zwanger In Nigeria raakt ongeveer 20% van de meisjes tussen hun 15e en 19e al zwanger. Wij kunnen dat probleem niet met een enkele voorlichting oplossen. Maar we kunnen klein beginnen, met voorlichting in de klas. Want als niemand het aan ze uitlegt, hoe kunnen deze jongens en meiden dan weten hoe zwangerschappen ontstaan? En welke verantwoordelijkheid zij zelf hebben? Daarom gaan wij dit voorjaar weer met vrijwilligers langs bij scholen in de omgeving van Jos. Help jij mee? Voor €10 kunnen we al 2 kinderen voorlichting geven én krijgen ze een hygiënepakket mee naar huis.

 

Vacature: algemeen bestuurslid bij Hoop voor Leven Afrika

Stichting HVLA zoekt versterking! Met groeiende gezinnen, drukke banen en een hoop ambitieuze plannen, komen we soms handen tekort. Daarom zijn we op zoek naar een extra persoon die ons team komt versterken. Wat zoeken wij? Heb jij ervaring met (bouw)projecten in het buitenland, of sta je te popelen om dat te leren? Heb je liefde voor Nigerianen en onderwijs? En heb je zin om in je vrije tijd bezig te zijn met beleidsstukken, fondswerving of online marketing? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Praktische info We komen als bestuur ongeveer eens per 6 weken bij elkaar om te vergaderen. Tussendoor voeren we onze eigen taken uit. We zijn een informeel en gezellig maar ambitieus team. Onze vergaderingen zijn vaak in de omgeving van Wageningen, en doorgaans in het Engels. Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of ken je iemand die hier perfect op aansluit? We komen graag met je in contact! Stuur ons een bericht via het contactformulier, onze socials of spreek een van ons aan. Hopelijk tot snel!

 

Babynieuws: David Nathanaël Bart is geboren!

Op 21 november hebben Jeske en Christian een prachtige zoon gekregen. Ze zijn nu een gezinnetje van drie!

David is een lief mannetje. Kersverse mama Jeske en papa Christian genieten enorm van hem. Wat een schatje he!

Jeske geniet nog heel even van haar verlof, maar gaat binnenkort haar taken als penningmeester weer oppakken.


 


Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken? Wij zijn dankbaar voor:

 • De vele stappen die we konden zetten in 2022, wat zijn we blij met het afgelopen jaar!

 • Voltooiing van de muur om ons terrein.

 • De vele mensen die bij de bouw betrokken waren: van donateurs tot de mannen en vrouwen uit het dorp die de handen uit de mouwen staken om het af te krijgen.

 • De officiële registratie in Nigeria die nu dan echt voltooid is.

 • Mooie nieuwe plannen voor 2023, waaronder het voorlichtingsproject.

 • De geboorte van David.

Wij bidden voor:

 • De zoektocht naar een nieuw bestuurslid.

 • De verkiezingen in Nigeria in februari.

 • Voldoende vrijwilligers en middelen om nieuwe voorlichting te geven.

 • Goede samenwerking met de lokale scholen.

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg onze social media of spreek ons eens aan.

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske en Renate

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page