top of page
Zoeken
  • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief #3

Bijgewerkt op: 19 apr. 2022

Welkom bij de kwartaalnieuwsbrief van Stichting Hoop voor leven Afrika. Het is december, dus dat betekent de laatste nieuwsbrief van het jaar 2021. We vertellen je over de aankoop van het extra stuk land. We stellen de Nigeriaanse bestuursleden voor. En we hebben een leuke nieuwe actie bedacht voor de feestmaand december. Lees snel verder!


 

Wat gebeurt er op dit moment in Nigeria?


Het land is van ons!

In de laatste nieuwsbrief vroegen we je aandacht voor het stuk land dat we wilden aankopen. En met resultaat: het land is gekocht! Heel veel dank voor de steun: of dat nu was in de vorm van een donatie, gebed of een geïnteresseerde vraag. We waarderen het allemaal!

Dachung was in November in Nigeria. Hij is toen natuurlijk even langs ons stuk land gegaan. Bekijk de video voor een eerste kijkje op ons land en wat beelden van het dorp Shan Du! En stel je vast voor dat er op dat stuk grasland straks een schooltje staat met vrolijke kinderen...

*omdat er veel wind stond is het geluid later opnieuw opgenomen. Daarom loopt het niet helemaal synchroon.


 

Meet team Naija!

En niet alleen met de aankoop van het land zijn we opgeschoten. In de vorige nieuwsbrief vertelden we ook over de zoektocht naar bestuursleden voor de Nigeriaanse zusterstichting. Met succes: de bestuursleden zijn gevonden! Even voorstellen:

OJ Dickson

Als je OJ in één woord wil omschrijven: gepassioneerd. OJ is het soort persoon dat de ruimte in komt en zo’n sfeer met zich meebrengt dat iedereen kiplekker in z’n vel zit. Hij heeft een groot hart voor jeugd en door gewoon zichzelf te zijn trekt hij jeugd naar zich toe. Hij is voorganger van een kerk, getrouwd en vader van twee kinderen, auteur van twee boeken: deze man heeft altijd energie voor een nieuw project, en zal ons team goed aanvullen met zijn enthousiasme.


Dusu Pam

Dusu Pam is onze duizendpoot. Hij heeft tot nu toe als onze contactpersoon gefungeerd en alle zaken geregeld die er te regelen vielen. Dusu is muzikant met een hart voor God en de gemeenschap. Hij is gedreven om jonge mensen te zien groeien in hun talenten, door muziek, kunst en cultuur.

Victoria Wani

Victoria is onze vrouwelijke tegenhanger, daadkrachtig en een echte businesswoman; zij zet zich in om jonge vrouwen te zien groeien en te trainen in het ontwikkelen van hun talenten om daarmee werk te vinden of zelf een bedrijfje te starten. Met deze insteek hoopt Victoria heel praktisch de gemeenschap te kunnen helpen.


Hoe zit dat ook alweer met die Nigeriaanse zusterstichting?

We leggen het graag uit. Een Nederlandse stichting heeft geen zeggenschap in Nigeria. Daarom richten wij een Nigeriaanse stichting op, die in onze naam taken kan uitvoeren. Zo kunnen we straks legaal een schoolgebouw neerzetten op onze grond. Wil je hier meer over weten? Laat het ons gerust weten!

 

Tijd voor actie!


Decemberactie: steun de jonge meiden van Shan Du

Komende tijd gaan we samenwerken met de organisatie Girl-child education. Deze organisatie gaat langs bij scholen om voorlichting te geven aan meisjes. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke hygiëne, en de veranderingen die ze in de pubertijd meemaken. Dat is hard nodig! Op de scholen zelf wordt daar nauwelijks of geen aandacht aan besteed. En dat terwijl het zo belangrijk is om te weten hoe je lichaam werkt en wat je kunt doen tijdens de menstruatie. Zulke voorlichting is essentieel.

Girl-child education deelt na de les pakketjes met hygiëneartikelen uit. Wij willen de lokale vrijwilligers graag helpen door zo veel mogelijk pakketjes bij elkaar te sponsoren. Help jij ook mee?

Je helpt twee meisjes al aan voorlichting én een goed gevuld hygiënepakket voor maar €10!
 

Ondertussen in Nederland...

HVLA is gekozen tot één van de goede doelen van Stichting Kinderen van de Evenaar!

En daar zijn wij erg dankbaar voor! Kinderen van de Evenaar is een webwinkel, waarbij alle winst gaat naar (kleine) goede doelen. Linda en Corrie, de oprichters van Kinderen van de Evenaar, vertelden ons dat ze altijd op zoek zijn naar projecten die zich inzetten voor kansarme kinderen. Onder die goede doelen verdelen ze de winst die dat jaar is gemaakt met de webwinkel.


Wij hebben een gift ontvangen van maar liefst €1500. Wat een bedrag! €500 is bestemd voor de hygiënepakketjes voor de meisjes in Shan Du (daarmee kunnen we al 100 meiden helpen!). En €1000 is voor de aankoop van het land. Veel dank voor de ruime gift en het vertrouwen in dit project!


Ben je benieuwd wat Kinderen van de Evenaar allemaal verkoopt? Kijk op de website www.kinderenvandeevenaar.nl Extra leuk als alle winst naar het goede doel gaat, nietwaar?


 

Ariella Simi Dankot is geboren!

Eliana en Ariella

Dachung en Hanneke hebben op 11 oktober hun tweede dochter gekregen. Eliana is een hele trotse grote zus. Hanneke en Dachung hebben sindsdien geen nacht meer doorgeslapen, maar verder maakt iedereen het goed :-) 

Collecte in ICF voor HVLA

Eind januari wordt er voor onze projecten gecollecteerd in de International Christian Fellowship (ICF) in Wageningen. We hopen daarvoor zo veel mogelijk mensen uit te nodigen, uiteraard voor zover mogelijk met de huidige maatregelen. Een uitnodiging voor jou als betrokkene versturen we in januari. Houdt je mailbox dus in de gaten!

 

Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken?

Wij zijn dankbaar voor:

  • De officiële aankoop van het land

  • Goed verlopen bevalling van Hanneke

  • Het voltallige bestuur van Team Naija

  • Hoeveel we voor elkaar hebben met drukke gezinslevens, banen etc.

  • Alle steun, berichtjes en donaties

Wij bidden voor:

  • Het proces van registratie van de Nigeriaanse stichting

  • De coronasituatie, verbondenheid voor mensen onderling en wijsheid voor de beleidsmakers

  • Een blijvend goede samenwerking met de vrijwilligers van Girl-child education

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg ons op Facebook en Instagram of spreek ons eens aan.

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske en Renate


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page