top of page
Zoeken
  • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief #6

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2023

Welkom bij de kwartaalnieuwsbrief van Stichting Hoop voor leven Afrika. We hebben groot nieuws: er wordt gebouwd op ons terrein! Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe decemberactie en kun je vanaf nu een machtigingsformulier invullen via de website.

Lees snel verder!

 

We zijn gestart met een omheining bouwen!

Dit is een bijzonder moment: voor het eerst wordt er gebouwd op ons terrein! Sinds 4 oktober zijn er sterke mannen én vrouwen bezig met de bouw van een stenen muur om ons land. Wij betalen ze een eerlijke prijs en zij helpen ons met het tot leven brengen van onze droom. En kijk eens hoe mooi het land eruit ziet vlak na het regenseizoen!

Waarom een omheining?

Zo’n hek is om twee redenen hard nodig. Ten eerste voorkomen we dat iemand denkt dat het land van niemand is – en hij/zij daar zelf een huis gaat bouwen. En daarnaast geeft het ons een plek om bouwmaterialen veilig te stellen. Als we gaan beginnen met de bouw van de school, willen we niet dat mensen zomaar stenen of cement kunnen meenemen voor hun eigen woning. Zo zorgen we ervoor dat we de donaties voor de school ook écht voor het schoolproject kunnen inzetten.

Het hek is nog niet af! Wil je letterlijk nog een steentje bijdragen? Voor €5 kunnen wij weer een stapel stenen aanschaffen. Klik hier:

 

Verkiezingen in Nigeria

In februari 2023 gaan de Nigerianen een nieuwe president kiezen. De huidige president heeft twee termen volgemaakt, en moet dus plaatsmaken voor de volgende. En dat is te merken op straat: in het land wordt al campagne gevoerd. De huidige leiders willen uiteraard dat zij opnieuw gekozen worden, maar eerder dan andere jaren laat de jeugd nu van zich horen. Jongeren zijn niet blij met de manier waarop de leiders het land besturen en voeren dus campagne tégen de huidige leiders.

Dat regeringsleiders corrupt kunnen zijn, weet bijna iedereen. Maar waarom hoe uit die corruptie zich in Nigeria? En hoe beïnvloedt dat deze aankomende presidentsverkiezingen? Op onze website staat een blog over deze verkiezingen. Die vindt je hier:


 

Kerstmaaltijden voor de allerarmsten

De eerst kerstballen liggen al in de winkels en wij zijn bezig met een mooie kerstactie binnen ‘ons’ dorp in Nigeria. In samenwerking met een lokale kerk gaan we maaltijdpakketten uitdelen aan de armste mensen in de gemeenschap. Meer nieuws daarover volgt in november, we houden je op de hoogte! 

Automatische incasso? Zo geregeld!

Dankzij Jeske’s broer Jonne hebben we een nieuw onderdeel op de website: een online machtigingsformulier voor automatische incasso. Wel zo gemakkelijk. Een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar, net wat bij je past. Zulke regelmatige giften zijn van ons van grote waarde, want daarmee komt ons doel: onderwijs voor kansarme Nigeriaanse kinderen, steeds dichterbij. Wil je erover nadenken? Dankjewel!

 

Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken?

Wij zijn dankbaar voor:

  • De eerste stenen op het terrein!

  • Steun van de chief bij de voorbereiding van de bouw.

  • Een goede samenwerking met de mannen en vrouwen in het dorp.

  • Renate heeft een nieuwe baan en is daar erg dankbaar voor.

  • Voldoende financiële middelen voor het eerste stuk van het hek.

Wij bidden voor:

  • Jeske gaat in november bevallen van haar eerste kindje. Bid je mee voor een veilige bevalling en een gezond kindje?

  • We zijn op zoek naar een extra bestuurslid. Niet alleen omdat Jeske met zwangerschapsverlof gaat, maar ook omdat we de hulp in het algemeen goed kunnen gebruiken.

  • In de Nigerdelta zijn overstromingen, waarbij al meer dan 1000 mensen zijn omgekomen en 1.4 miljoen mensen(!) op de vlucht zijn voor het water. Meerdere zuidelijke deelstaten zijn overstroomd. We bidden voor een einde aan de overstromingen en adequate hulp voor alle getroffen mensen.

  • Het verdere verloop van de bouw van de omheining en aanvulling van de nodige financiën.

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg onze social media of spreek ons eens aan.

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske en Renate

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page