top of page
Zoeken
  • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief oktober 2023

Welkom bij de kwartaalnieuwsbrief van Stichting Hoop voor leven Afrika. We nodigen je van harte uit voor ons benefietdiner op 11 november. Ben jij erbij? Daarnaast vertellen we je deze nieuwsbrief over de summerschool.

 

11 november: benefietdiner

Over iets minder dan een maand is het zover: dan organiseren wij voor de tweede keer een benefietdiner. Heb je zin in een avondje uit en een heerlijk diner? Kom dan op 11 november naar de Goede Herderkerk in Ede. Wij verzorgen een driegangenmenu met Nigeriaanse invloeden voor maar €35, inclusief drankjes!

We hebben nog plek, dus geef je snel op. Hieronder kun je het aanmeldformulier vinden, waarin je ook je dieetwensen kunt doorgeven. We hopen je daar te zien!

Handje helpen?!

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Dat kan :-) We zoeken hulp voor bij het koken, serveren en/of opruimen na afloop. Ben jij een ster in roeren in pannen, borden op tafel zetten of vaatwassers inruimen? Dan kunnen we je goed gebruiken. Je krijgt er natuurlijk iets voor terug. Stuur ons een berichtje!

 

Leeslessen in de zomervakantie

In de nieuwsbrief van augustus vertelden we je dat we bezig waren met het organiseren van lees- en schrijflessen voor kinderen in het dorp. Het dorpshoofd had Hanneke en Dachung verteld dat de community veel behoefte heeft aan extra aandacht voor leren lezen en schrijven. Hoe groot die behoefte precies was, merkten we al tijdens de eerste les. We wisten niet precies hoeveel kinderen er zouden komen, daarom hadden we budget vrijgemaakt voor 80 kinderen die 5 weken les konden krijgen. In de eerste week kwamen er al 90 kinderen naar onze summerschool. Halverwege waren er 120 kinderen. Hoewel de klas bedoeld was voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, deden er zelfs kinderen van 2/3 jaar oud mee met de lessen. Natuurlijk waren niet alle kinderen er elke dag. Maar in die vijf weken zijn er gemiddeld 95 kinderen trouw naar de lessen gekomen. En nam altijd wel iemand een vriendje of vriendinnetje mee. En dat in hun eigen zomervakantie! De laatste dag was dan ook groot feest: heel veel kinderen kregen een diploma voor hun deelname aan de lessen. Wat zijn we trots op hen! We zijn ontzettend blij dat zoveel kinderen extra lessen in lezen en schrijven hebben gekregen. Zij hebben nu weer gewoon school, waar een gemiddelde leraar meestal weinig tijd heeft om een individuele leerling aandacht op maat te geven. We hopen dat deze kinderen nu met een betere basis in de klas zitten. We zijn heel blij dat we ook zonder eigen schoolgebouw kinderen een kans op een betere toekomst kunnen geven.

 

Scoor kleding en help het goede doel

Op 27 en 28 oktober is De HIP kledingbeurs. Dat is een tweedehands kledingbeurs, waar je voor een prikkie de leukste kleding vindt in alle kleuren en maten. En wat het helemaal leuk maakt: de helft van de opbrengst van de kledingbeurs gaat deze keer naar ons! Scoor voor jezelf een leuk kledingstuk en help tegelijkertijd de kinderen in Nigeria. De HIP is op 27 en 28 oktober in de Goede Herderkerk in Ede. Wil je meer weten? Bekijk dan de Facebookpagina van de HIP kledingbeurs hieronder.

 

Speciale dank voor Jeske's gemeente

Op zondag 8 oktober mochten we collecteren in De Lichtbron, de NGK in Veenendaal. Deze week hoorden we dat de opbrengst van die collecte het waanzinnige bedrag van €1171,99 heeft opgeleverd. Dat hadden we nooit verwacht, dus een bedankje leek ons op zijn plaats. Daarom namens ons allemaal: heel veel dank voor deze gulle gift!

 

Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken?

Wij zijn dankbaar voor:

  • Het verloop van de summerschool

  • Heel veel kinderen die nu iets beter kunnen lezen en schrijven

  • Het nieuwe huis van Dachung en Hanneke

  • De HIP kledingbeurs en dat ze ons als sponsordoel hebben gekozen

  • We zeiden het al: de opbrengst van de collecte in de NGK Veenendaal.


Wij bidden voor:

  • De verdere voortgang met de architect

  • Voorbereidingen voor het benefietdiner

  • Een goed schooljaar voor de kinderen in de community.

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg onze social media of spreek ons eens aan.

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske, Renate en Bas

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page