top of page
Zoeken
  • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief #2


Welkom bij de kwartaalnieuwsbrief van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vertellen je over de oprichting van onze zusterstichting in Nigeria, hoe de actie 'koop je eigen vierkante meter' verloopt, en onze plannen voor de komende maanden. Veel leesplezier!

 

Wat gebeurt er op dit moment in Nigeria?

Zusterstichting 'Hope for life Africa'

We zijn op het belangrijke punt aangekomen dat in Nigeria onze zusterstichting opgericht kan worden! Deze Nigeriaanse stichting is nodig voor de uitvoerende kant van onze plannen. Zonder Nigeriaanse stichting kunnen we geen school bouwen. Niet geheel verrassend zullen we die ‘Hope for life Africa’ noemen. Het bestuur valt onder het gezag van de Nederlandse stichting. We hebben al drie van de vier benodigde bestuursleden gevonden. Als het bestuur compleet is, zullen we hen via een nieuwsbrief aan jullie voorstellen.

Het oprichten van onze zusterstichting is een grote stap in ons proces. Daarna kan namelijk het échte bouwwerk beginnen. De oprichting vraagt wel wat meer tijd dan wij in Nederland gewend zijn. Geduld is dus een schone zaak, maar stap voor stap komt de school dichterbij!

 

Obstakels bij de uitbreiding van het grondgebied

Bij de aankoop van het tweede stuk land, waarover we in onze vorige nieuwsbrief vertelde, hebben we wat tegenslag gehad. Omdat de aankoop via onze contactpersonen moet gaan, gaat het proces wat trager dan we zouden willen. De landeigenaar speelde daar slim op in, door de prijs van het land op te hogen. Ons bod werd dus niet geaccepteerd. Maar we geven niet op! We hebben een goede verstandhouding met de chief en onze contactpersoon Dusu. En we hebben er vertrouwen in dat we het extra geld kunnen opbrengen. Omgerekend vraagt hij zo'n 400 euro meer voor het gehele stuk land.

Wat willen we ook alweer doen met dat extra land?

We willen het land dat naast ons eigen land ligt graag bij ons voegen. Daarmee groeit ons grondgebied van 2250 vierkante meter naar 3375 vierkante meter. Dat is een stuk groter dan het nu is! En dat betekent: een grotere school, meer speelruimte en meer kinderen die onderwijs kunnen krijgen. Want dat is ons grootste doel: kinderen met weinig kansen een fijne en veilige plek geven om te leren en te groeien. Jouw steun kunnen we goed gebruiken! Doe je mee met de actie 'Koop je eigen vierkante meter'? Verderop in de nieuwsbrief lees je hoe dat kan. Met iedere euro zijn we weer een stapje dichterbij!

 

Ondertussen in Nederland...

Terwijl in Nigeria hard gewerkt en gewacht wordt op de oprichting van zusterstichting en de aankoop van de grond, zitten wij hier natuurlijk niet stil. De komende maanden zullen in het teken staan van het schrijven van een nieuw beleidsplan, het zoeken naar een goede, liefst Nigeriaanse architect en naar het verder opbouwen van onze achterban.

Nu we een poosje moeten wachten voordat we met het bouwproces verder kunnen, willen we de komende tijd gebruiken om geld te investeren in kleine, reeds bestaande projecten in de omgeving van de toekomstige school. Hierbij kun je denken aan een voedselproject voor kleine kinderen, een opvangtehuis voor alleenstaande moeders of een project dat zich bezighoudt met de verbetering van het lokale water. Wij zoeken specifiek naar initiatieven die passen bij ons doel: onderwijs toegankelijk maken voor kansarme kinderen.

Op dit moment zijn we bezig met uitzoeken waar wij onze energie en middelen kunnen inzetten. We weten nog niet precies welke projecten er allemaal naar voren gaan komen. We blijven investeren in onze relatie met de mensen in het dorp. Zo weten we steeds beter wat de lokale behoeften zijn en welke projecten daarin willen voorzien. Dit betekent ook dat we de komende tijd zo af en toe sponsoren zoeken voor specifieke projectjes. Houd dus zeker onze website en social media in de gaten!


 

Koop je eigen vierkante meter grond

In de vorige nieuwsbrief vertelden we over het nieuwe stuk aan te kopen grond, waardoor het terrein van de school een stuk vergroot kan worden. Voor €2,50 per vierkant meter kun je symbolisch eigenaar worden van een stukje grond in Nigeria. En we hebben al heel wat vierkante meters mogen “verkopen”! Op dit moment zitten we op ruim een derde van het benodigde bedrag voor de grond. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor!

We hopen binnenkort ook de rest van het bedrag bij elkaar te hebben, maar dat kunnen we niet zonder jou! Heb je altijd al een stukje land aan de andere kant van de wereld willen “hebben”? Of heb jij nog €2,50 (of ietsje meer) over aan het einde van deze maand? Pak dan nu je kans door een donatie te doen via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=NppsiHtqRtYYM1Lr1Ixv1wB6nK1yQspQ

Het is ook mogelijk om een bedrag over te maken naar NL21 INGB 0009 6211 69 o.v.v. Gift vierkant meters. Bij deze alvast onze hele hartelijke dank!


 

Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken? Wij zijn dankbaar voor:

  • Het goede contact met Nigeria

  • Voortgang bij de oprichting van de zusterstichting

  • 3 bestuursleden die wij kennen en vertrouwen, voor het leiden van de zusterstichting

  • Financiële steun bij de aankoop van het extra land

Wij bidden voor:

  • Aankoop van het land

  • Blijvend goed contact met Nigeria

  • Een mooi lokaal project om te ondersteunen

  • Het tweede kindje van Dachung en Hanneke dat bijna geboren zal worden

  • Goed verloop van de 'Koop je eigen vierkante meter' actie

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg onze social media of spreek ons eens aan.

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske en Renate
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page