top of page
Zoeken
  • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief januari 2024

In deze nieuwsbrief lees je over onze (bouw)plannen in 2024. We sturen wasbaar maandverband naar Nigeria. En op 16 maart organiseren we opnieuw een benefietdiner. Ben jij erbij?

 

Wat is Hoop voor Leven van plan in 2024?

Zoals je waarschijnlijk weet, is het onze droom om een (groot) schoolgebouw te kunnen realiseren, met ruimte voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en een werkplaats voor praktische vaardigheden. Zodat de hele gemeenschap kan profiteren van het onderwijs en alles wat er bij de school komt kijken.

Een project van zo’n omvang kost veel tijd, geld en mankracht. In de afgelopen maanden hebben wij met veel mensen gesproken: de architect in Nigeria, mensen in Nederland met kennis van zaken en mensen die een vergelijkbaar project hebben gedaan.


Klein beginnen

De bouw van de school gaan we daarom in fases doen. Dit jaar willen we beginnen met de fundering en daarbij 3 klaslokalen, een aula met keukentje, een toilet en een opslagruimte.

Nog steeds een aanzienlijk deel, maar goed te overzien. En het fijne is: hiermee kunnen we al relatief snel beginnen met lessen. Zo kunnen we in ons eigen gebouw lees- en schrijflessen gaan geven (lees hier hoe dat afgelopen jaar is gegaan). In de avonden kunnen we computerlessen en naailessen aanbieden aan volwassenen.

We hebben de architect opdracht gegeven om de bouwschetsen om te zetten in detailtekeningen. Zoals altijd houden we jullie zo veel mogelijk op de hoogte. Heb je vragen? Stuur ons dan gerust een bericht via info@hoopvoorlevenafrika.com. En we willen uitgebreid vertellen over de bouwplannen op het benefietdiner op 16 maart.

Wil je nu al een bijdrage doen aan dit project? Dat is meer dan welkom. Doneren kan via onderstaande link.


 

Benefietdiner

Op 16 maart organiseren wij voor de tweede keer een benefietdiner. Met dit diner willen we geld ophalen voor de fundering en de ‘kleine versie’ van het gebouw die we hierboven beschreven.

Naast een heerlijk verzorgd diner willen we jullie tijdens deze avond ook meer vertellen over het verloop van het project: hoe we tot deze plannen zijn gekomen en hoe we deze ten uitvoer zullen brengen. En we zien er enorm naar uit om jou, als betrokkene van onze kleine stichting, persoonlijk te kunnen bedanken voor je steun.

De kosten van het diner zijn €35 per persoon. Daarmee krijg je een heerlijk driegangendiner inclusief drankjes.

Ben jij erbij? Geef je dan meteen op via het onderstaande formulier. We hopen je te zien! 

Kledingrekken bij HIP kledingbeurs

Opbrengst HIP kledingbeurs

In oktober werd kledingbeurs HIP gehouden in Ede. Onze stichting was een van de goede doelen waarover de opbrengst werd verdeeld.

En die opbrengst was heel mooi, maar liefst €2100. Nogmaals veel dank voor de organisatie en alle mensen die de kledingbeurs hebben bezocht! 

Herbruikbaar maandverband voor schoolmeisjes

Vorig jaar vertelden we je over Nappy’s: een webwinkel die gespecialiseerd is in herbruikbare luiers en maandverband. In 2023 hebben zij een deel van hun inkomsten opzij gezet voor onze stichting. Deze gift zetten wij om in 250 stuks herbruikbaar maandverband en 50 wetbags om gebruikte spullen in te bewaren. Wij sturen die op onze beurt naar Nigeria toe, zodat we ze kunnen uitdelen bij de voorlichtingslessen. Daar vertelden we in het vorige nieuwsbericht al over: we gaan opnieuw langs scholen in de omgeving om lessen persoonlijke verzorging te geven.

Met deze hoeveelheid spullen kunnen we in elk geval 50 meisjes voorzien van een set van 5 wasbare maandverbanden en een wetbag. Daarmee heeft een meisje een paar jaar profijt van onze bijdrage. En hoeven deze meisjes geen lessen meer te missen omdat ze ongesteld zijn en onvoldoende materialen hebben.


herbruikbaar maandverband van Nappy's

Omdat we nu duurzaam materiaal gebruiken, zijn de kosten per hygiënepakket hoger dan vorig jaar. Een pakket voor 1 meisje kost ongeveer €30.

Wil jij een extra meisje steunen met een pakket met herbruikbaar maandverband, zeep en andere items? Maak dan een gift over via onderstaande button. Dankjewel ❤️

 

Geef je oude laptop een nieuw levensdoel

Stel: je hebt een nieuwe laptop gekocht omdat de oude steeds langzamer werd of de batterij steeds sneller leegliep. Wat doe je dan met de oude?

Dennis Kuiters zamelt oude laptops, computers, loodaccu's en bekabeling in. De bruikbare onderdelen geeft hij een tweede leven. En de opbrengsten gaan naar verschillende goede doelen. Geweldig, toch?

Wil jij je oude computer, laptop of toebehoren een nieuwe bestemming geven? Neem dan contact op met Dennis via: 0628160875


 

Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken?

Wij zijn dankbaar voor:

  • Goed contact met de architect

  • Jaarplannen 2024

  • Het fijne contact met Nappy's en de mooie hoeveelheid materialen die wij naar Nigeria kunnen sturen

  • De mogelijkheid om nog een ronde voorlichtingslessen op scholen te geven

Wij bidden voor:

  • Voorbereidingen voor het benefietdiner

  • Het versturen van de materialen naar Nigeria

  • De voorbereidingen van de voorlichtingslessen op school

  • De gemeenschappen in Nigeria die geraakt zijn door de aanvallen op dorpen rond de kerstdagen

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg onze social media of spreek ons eens aan. 

 

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske, Renate en Bas

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page