top of page
Zoeken
  • hoopvoorlevenafrik

Nieuwsbrief #4

Welkom bij de kwartaalnieuwsbrief van Stichting Hoop voor leven Afrika. We doen uitgebreid verslag van het uitdelen van de hygiënepakketjes op school. We stellen een enthousiaste vrijwilliger voor. En we nodigen je uit voor het eerste Hoop voor leven Afrika Benefietdiner. Lees snel verder!

 

Wat gebeurt er op dit moment in Nigeria?

Voorlichting op school

Begin februari was het zover: een team van vrijwilligers ging langs op verschillende scholen om voorlichting te geven. En hygiënepakketjes uit te delen.


Met jouw steun hebben 200 meisjes waardevolle voorlichting over persoonlijke hygiëne gekregen. En gingen ze naar huis met een pakketje met zeep, maandverband, toiletpapier en vaseline.


Menstruatie laat meisjes lessen missen

In dit deel van Nigeria hebben veel gezinnen moeite met rondkomen. Is een meisje ongesteld? Dan is er vaak geen geld voor producten als maandverband. Voor het meisje betekent dat: alle lessen missen en thuis proberen het schoolwerk bij te houden. Dit zorgt ervoor dat een deel van de meisjes (onnodig) op achterstand komt. Of zelfs van school afgaat. En dat door iets normaals als de menstruatie.


In de dagen na de voorlichting liepen veel ouders de voordeur van Dusu plat. Allemaal om hun dankbaarheid te uiten. Ook de docenten en schoolhoofden waren erg blij met de voorlichting. Natuurlijk lost een enkel hygiënepakket niet het hele probleem op, maar het is een stap in de goede richting. Samen hopen we nog veel meer voor deze gemeenschap in Nigeria te doen. Bedankt voor je steun!

 

Meet the volunteers: Mama Jessica

In Nigeria begint onze stichting meer naamsbekendheid te krijgen. Zo was Mama Jessica een van de vrijwilligers van het Girl-child education project. Zij word zo genoemd omdat het gebruikelijk is vrouwen als ‘moeder van…’ aan te spreken. Haar officiële naam is Mafeng Emanuel Itondo. Mafeng/Mama Jessica heeft de meisjes in de klassen de voorlichting gegeven. Toen Dusu haar vertelde over de school die we gaan bouwen, was ze meteen enthousiast.

Mafeng werkt als jurist en is een krachtige aanwinst voor ons netwerk. Net als Dusu heeft zij veel connecties in de gemeenschap en wil ze graag haar christelijke missie uitdragen bij ons project. En daar zijn wij super blij mee!


 

Ondertussen in Nederland...

Ook in Nederland hebben we niet stilgezeten. Nu de coronamaatregelen vrijwel helemaal verdwenen zijn, kunnen we eindelijk ook evenementen gaan organiseren. Want een stichting beginnen in de coronapandemie betekende ook voor ons: weinig mogelijkheden om een groep mensen bij elkaar te brengen. Maar daar gaat verandering in komen! Met als eerste échte Hoop voor leven Afrika evenement: een benefietdiner op 2 juli 2022!

Kom naar het benefietdiner op 2 juli

Het benefietdiner wordt een gezellige Nigeriaans-Nederlandse avond. We vertellen je graag over onze liefde voor Nigeria, wat we willen bereiken en hoezeer we jouw steun (op welke manier dan ook!) waarderen. Daarom nodigen we je graag uit voor een avond vol ontspanning en lekker eten. De winst gaat uiteraard naar onze projecten. Ons volgende doel: start van de bouw van de school! We gaan op zoek naar een archtitect, een aannemer, werklui en bouwmaterialen... Dat vraagt om een behoorlijke buffer, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we het op tijd bij elkaar krijgen. We hopen nog dit kalenderjaar te starten met de bouw. Op 2 juli ben je daarom van harte uitgenodigd voor ontmoeting, lekker eten en muziek. Het diner zal plaatsvinden in de Goede Herderkerk in Ede. De kosten van het diner zullen rond de €30 p.p. zijn. Daarvoor doen we lokaal boodschappen en gaat alle winst naar Nigeria. In de prijs zitten een heerlijk 3-gangenmenu en drankjes inbegrepen. Een officiële uitnodiging met alle details volgt later.

Huh, een andere datum?

Let op: in een eerder bericht vermeldden we 23 april als datum voor het benefietdiner. Wegens een dubbele boeking op de locatie hebben we een andere datum moeten kiezen. Had je je al aangemeld en wil je annuleren of iets wijzigen? Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com.

 

Nieuw: ontvang een persoonlijke Tikkie!

Wij zijn ontzettend geholpen met vaste sponsoren. Speciaal voor alle mensen die wel willen geven, maar het vergeten, of misschien niet weten hoe, presenteren wij: het persoonlijke tikkie!

Ontvang maandelijks een betaallinkje van Penningmeester Jeske. Naar wens met een vast bedrag of vrij in te vullen. Dat scheelt jou moeite. En brengt ons steeds dichterbij ons doel: de kinderen van Nigeria de kans geven op een betere toekomst.

Stuur ons een bericht met welk bedrag je wilt geven en je contactgegevens, dan nemen wij contact met je op. Dankjewel!

 

Gebedspunten

Wij geloven dat steun meer kan zijn dan een financiële gift. Wil je met ons meebidden en -danken?

Wij zijn dankbaar voor:

  • Een geweldige afsluiting van het Girl-child Education project

  • Mooie ontmoetingen in ICF

  • Mafeng, die met haar gedrevenheid een welkome vrijwilligerskracht is

  • De mogelijkheid om een benefietdiner te organiseren

Wij bidden voor:

  • Het proces van registratie van de Nigeriaanse stichting

  • De coronasituatie, verbondenheid voor mensen onderling en wijsheid voor de beleidsmakers

  • Een blijvend goede samenwerking met de vrijwilligers van Girl-child education

 

Sai anjima, tot snel!

Hartelijk dank voor jouw interesse en steun in de projecten van Stichting Hoop voor leven Afrika. We vinden het leuk om met je in gesprek te gaan! Mail ons op info@hoopvoorlevenafrika.com, volg onze social media of spreek ons eens aan.

Het bestuur van Stichting Hoop voor leven Afrika,

Dachung, Hanneke, Jeske en Renate

 


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page